Skip to main content

Vacanțele viitorului: cum vor schimba hologramele felul în care petrecem vacanța

În acest articol, care face parte din cel dedicat industriei ospitalități, vom descoperi cum hologramele 3D transformă modul în care clienții experimentează călătoriile și cum își pot petrece timpului liber. 

Așadar, pășește într-o nouă dimensiune cu proiecții holografice.

Bun venit în viitorul turismului! ☺ 

Imaginează-ți că poți explora o destinație fără să părăsești camera de hotel sau chiar propria casă. Cu proiecții holografice și realitate virtuală, acest lucru este acum posibil. Aceste tehnologii de ultimă oră revoluționează modul în care experimentăm călătoriile, evenimentele și campaniile de marketing în industria turismului. 

Deci, de ce să nu îmbrățișăm această nouă eră captivantă a călătoriilor? 

Alătură-te nouă, în timp ce explorăm potențialul nelimitat al proiecțiilor holografice în turism – este timpul ca în anii ce urmează să trăiești experiențele de vacanță la un nivel cu totul nou! Proiecțiile holografice devin din ce în ce mai populare în industria turismului ca o modalitate de a crea experiențe unice și interesante pentru oaspeți. 

Iată modul în care hologramele sunt folosite în hoteluri, gradini zoologice, budism, (da, ai citit bine), evenimente și campanii de marketing din întreaga lume. 

„A vedea înseamnă a crede”: Studiile ne dezvăluie de ce hologramele vor fi un factor important în viitorul călătoriilor

În 2021, un studiu efectuat pe un eșantion alcătuit din directori de departamente hoteliere din Cairo, a scos în evidență câteva date surprinzătoare. La întrebarea cât de importantă este utilizarea hologramelor 3D în zona hotelieră:

 • 88,67% dintre respondenți au confirmat că hologramele 3D vor fi utile;
 • 91,33% dintre respondenți au confirmat că meniul holografic 3D interactiv îi va determina pe oaspeți să ia o decizie conștientă cu privire la selectarea alimentelor;
 • 95% dintre respondenți menționează că utilizarea hologramelor 3D  în conferințe va adăuga un avantaj competitiv hotelurilor;
 • 96% dintre respondenți au declarat că hologramele 3D vor fi integrate în camera de oaspeți.

Astăzi, datorită tehnologiei, hotelurile pot oferi oaspeților o experiență unică, de neuitat, folosind proiecții holografice care îi transportă în diferite părți ale lumii. Călătorii pot participa la tururi virtuale ale atracțiilor turistice populare sau chiar la evenimente live din camerele lor de hotel. Posibilitățile sunt nesfârșite! Mai mult, rapoartele studiilor au arătat că încorporarea acestor tehnologii în industria turismului a crescut gradul de ocupare și nivelul de satisfacție a clienților. 

Potrivit Bloomberg, în Haining, un parc tematic oferă încă din 2018 un spectacol de apă și lumini cu broaște țestoase, delfini, toate fiind holograme 3D. Parcul a atras peste 3,9 milioane de vizitatori de la deschiderea sa, și asta doar în 2018. 

Restaurantul din Shanghai Ultraviolet oferă experiențe culinare captivante și imersive, folosind lumini și sunet. La grădina zoologică din Guangzhou, vizitatorii pot să facă un selfie cu urșii panda virtuali. 

Muntele Putuo, o zonă de pelerinaj budist din afara Shanghaiului, construiește un spectacol cu holograme care include Bodhisattva Avalokiteshvara. Bodhisattva Avalokiteshvara, cunoscută în chineză ca Guanyin, este întruchiparea virtuții și compasiunii. În jurul secolului al VI-lea e.n, aceasta a devenit cea mai importantă zeitate a budismului. 

Așa cum scriam și în articolele anterioare, campaniile de marketing au fost, de asemenea, transformate cu această tehnologie. Folosind hologramele 3D, poți crea campani, reclame interactive, care captează atenția consumatorilor și lasă o impresie de durată. Industria turismului a fost revoluționată de proiecțiile holografice, oferind brandurilor și hotelurilor puterea de a crea experiențe de neuitat pentru oaspeții lor.

Îmbrățișarea inovației în industria turismului– Ce putem învăța din experimentele tehnologiilor avansate

Industria turismului este în continuă evoluție și caută modalități de a-și îmbunătăți serviciile. Una dintre tendințele cheie din sector este utilizarea proiecțiilor holografice pentru a crea o experiență unică pentru turiști. Proiecțiile holografice sunt holograme 3D care pot fi folosite în proiecții video, evenimente și campanii de marketing pentru a face o impresie de durată asupra vizitatorilor. 

Ce este o hologramă?

O hologramă este o imagine tridimensională creată de interferența fasciculelor de lumină de la un laser sau o altă sursă de lumină coerentă. Este o tehnologie fascinantă care a fost folosită în diverse domenii de zeci de ani, inclusiv în divertisment, educație și chiar medicină sau zona aerospațială. În ultimii ani, proiecțiile holografice au devenit din ce în ce mai populare și în industria turismului. 

Proiecții holografice în turism 

Proiecțiile holografice sunt folosite în industria turismului pentru a crea experiențe captivante pentru călători. De la hologramele 3D ale figurilor istorice la tururi virtuale ale hotelurilor și stațiunilor, proiecția holografică transformă modul în care oamenii experimentează călătoria. 

Mai jos scriem câteva dintre beneficiile utilizării hologramelor în turism: 

1. Hologramele pot crea o experiență de neuitat pentru turiști. Atunci când sunt utilizate corespunzător, hologramele 3D pot face o impresie de durată asupra vizitatorilor și îi pot face să se simtă ca și cum ar fi cu adevărat transportați într-o altă lume. Acest lucru poate fi deosebit de eficient atunci când este utilizat împreună cu alte forme de media, cum ar fi video și audio

2. Hologramele pot fi folosite pentru a promova destinații, hoteluri și evenimente. Prin crearea unui proiect cu holograme 3D, personalizat pentru obiectivul de marketing, poți ajunge în mod eficient la noi audiențe și poți spune povestea ta într-un mod în care nimeni altcineva nu o poate face. 

3. Hologramele pot fi folosite pentru a spune povești – storytelling. Fie că este vorba de o poveste fictivă sau de filmări din viața reală, proiecțiile holografice pot aduce poveștile la viață într-un mod în care niciun alt mediu nu o poate face. Acest lucru le face perfecte pentru muzee și alte atracții turistice care doresc să spună povești vizitatorilor lor. Am văzut mai sus cazul grădinei zoologice din China. 

Proiecțiile holografice transformă industria turismului și devin un instrument din ce în ce mai popular pentru campanii și evenimente de marketing. 

Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, ne putem aștepta să vedem utilizări și mai inovatoare ale hologramelor în industrie.

De la tururi virtuale la experiențe din viața reală: impactul proiecțiilor video asupra campaniilor de marketing turistic

Hologramele 3D și proiecțiile video 

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale utilizării tehnologiei holografice în turism este capacitatea de a crea holograme 3D și proiecții video realiste. Aceste proiecții pot fi folosite pentru a prezenta destinații, atracții și evenimente într-un mod captivant și interactiv pe care metodele tradiționale de marketing nu le pot oferi. 

Așa cum am arătat și mai sus, hotelurile pot folosi holograme 3D pentru a prezenta diferitele camere disponibile sau pentru a oferi tururi virtuale ale zonei. În mod similar, agențiile de turism pot crea o experiență virtuală de vacanță, folosind holograme pentru a arăta destinații populare din întreaga lume. Nevada, Las Vegas este lider în acest segment.

Facilitățile pe care le oferă această tehnologie sunt imense, iar două dintre ele, extrem de necesare, sunt ușurința cu care îți poți face rezervarea pentru viitoarele vacanțe sau poți planifica călătoriile mai ușor. Și în tot acest timp te poți relaxa.  

Evenimente și campanii de marketing 

Proiecțiile holografice sunt, de asemenea, folosite la evenimente și campanii de marketing pentru a crea experiențe de neuitat pentru participanți. De exemplu, un hotel ar putea folosi o hologramă pentru a-și prezenta facilitățile sau o destinație ar putea folosi această tehnologie pentru a-și evidenția caracteristicile unice. 

Rapoartele de studiu privind impactul tehnologiei holografice 

Mai multe studii au arătat că utilizarea tehnologiei holografice în turism poate avea un impact pozitiv asupra satisfacției și angajamentului vizitatorilor. Un studiu realizat de VisitScotland a constatat că vizitatorii aveau mai multe șanse să-și amintească informațiile prezentate prin holograme 3D decât metodele tradiționale. 

Viitorul tehnologiei holografice în turism 

Pe măsură ce tehnologia holografică continuă să evolueze, este probabil să vedem utilizări și mai inovatoare ale acestei tehnologii în industria turismului. De la tururi cu realitatea virtuală la expoziții interactive, posibilitățile sunt nesfârșite. Pe măsură ce călătorii continuă să caute experiențe unice și captivante, este clar că tehnologia holografică va juca un rol din ce în ce mai important în viitorul călătoriilor.

Dacă deocamdată hologramele 3D sunt suplimente naturale pentru experiențele fizice, pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, ne putem aștepta la utilizări și mai inovatoare ale hologramelor în turism în viitor. Deși există unele limitări pentru utilizarea lor eficientă, beneficiile lor depășesc în mod semnificativ dezavantajele. 

Potrivit tendințelor pe piața globală a hologramelor 3D este de așteptat să crească într-un ritm impresionant în următorii câțiva ani, reprezentând o oportunitate imensă pentru afacerile din acest sector.

10 beneficii ale utilizării proiecțiilor holografice în turism

Proiecțiile holografice sunt cea mai recentă tendință din industria turismului și au luat lumea cu asalt. Aceste holograme 3D și proiecții video au devenit un instrument esențial pentru evenimente, campanii de marketing și chiar hoteluri. Ele oferă o experiență unică, care este atât captivantă, cât și memorabilă pentru turiști. Mai jos vom detalia 10 beneficii ale utilizării proiecțiilor holografice în turism:

 1. Experiența captivantă: proiecțiile holografice oferă o experiență unică și captivantă care captează atenția turiștilor și creează o experiență de neuitat care lasă o impresie de durată.
 2. Marketingul inovator: proiecțiile holografice sunt o modalitate inovatoare de a comercializa destinații turistice, hoteluri și experiențe de călătorie. Ele creează entuziasm și generează interes în rândul potențialilor clienți.
 3. Eficiența din punct de vedere al costurilor: proiecțiile holografice sunt rentabile în comparație cu metodele tradiționale de marketing, cum ar fi printurile sau televiziunea.
 4. Versatilitatea: Proiecțiile holografice pot fi utilizate în diferite medii, cum ar fi târguri, conferințe, evenimente sau chiar în lobby-urile hotelurilor.
 5. Interacțiunea: proiecțiile holografice pot fi interactive, permițând turiștilor să interacționeze cu conținutul și să învețe mai multe despre destinație sau hotel.
 6. Experiența personalizată: proiecțiile holografice pot fi personalizate pentru a răspunde cerințelor specifice fiecărui grup turistic sau individ.
 7. Implicarea mai mare și interacțiunea între client și brand: proiecțiile holografice cresc nivelul de implicare în rândul turiștilor, oferind o experiență unică, care nu este disponibilă în altă parte.
 8. Avantajul competitiv: Utilizarea proiecțiilor holografice oferă jucătorilor din turism un avantaj competitiv față de concurenții lor care încă nu au integrat această tehnologie.
 9. Instrumentul educațional: proiecțiile holografice pot fi folosite ca instrument educațional pentru a prezenta turiștilor situri istorice sau experiențe culturale.
 10. Impactul pozitiv asupra industriei turismului: Utilizarea proiecțiilor holografice are un impact pozitiv asupra industriei turismului prin atragerea mai multor turiști și generarea de venituri pentru afacerile implicate în această tehnologie.

În concluzie, proiecțiile holografice sunt un instrument puternic care oferă multe beneficii pentru industria turismului. De la crearea de experiențe captivante până la ducerea la alt nivel al campaniilor de marketing, este clar că această tehnologie este aici pentru a rămâne și va continua să revoluționeze modul în care experimentăm călătoriile și ospitalitatea în viitor.

Deci, unde îți dorești să călătorești anul acesta? 

 1. https://mfth.journals.ekb.eg/article_172665_af09b61a9239a61688b5083e1fb1ecc2.pdf
 2. https://www.revfine.com/vr-hotel-tour/
 3. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-12/holographic-models-virtual-jellyfish-are-the-new-draw-in-china?leadSource=uverify%20wall
 4. https://www.travelpulse.com/news/travel-technology/here-come-the-holograms.html
 5. https://artgallery.yale.edu/collections/objects/8135
 6. https://mediterranean.observer/utilizing-hologram-technology-in-tourism-hospitality/
 7. https://hoteltechreport.com/news/virtual-reality-hotel-tours
 8. https://www.visitscotland.org/research-insights
 9. https://www.gla.ac.uk/media/Media_615337_smxx.pdf

Leave a Reply